Ziekenhuis dieet
User Rating:
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Ziekenhuis dieet

Het ziekenhuis dieet is een crashdieet waarbij je vijf dagen lang een zeer streng dieet volgt. Met het ziekenhuis dieet kun je tot wel vijf kilo afvallen binnen vijf dagen.

 

Theorie

Zoals hierboven al wordt aangegeven, is het ziekenhuis dieet een crashdieet. Dit houdt in dat je veel minder eet dan je lichaam in werkelijkheid nodig heeft. Hierdoor kun je in een korte tijd erg veel gewicht verliezen. Van oorsprong is het dieet bedoeld om mensen die bijvoorbeeld geopereerd moesten worden, op korte termijn af te laten vallen wanneer ze veel te zwaar waren. Tegenwoordig wordt het dieet echter ook door de rest van de wereld gebruikt om in korte tijd veel gewicht te verliezen. Omdat het ziekenhuis dieet een crash dieet is, is de kans op het welbekende jojo-effect erg groot. Het is dan ook erg belangrijk om na het volgen van het crashdieet niet in je oude gewoontes te vervallen, maar vanaf dan gezond te gaan eten en ook voldoende te eten. Eventueel kun je dan later nogmaals het crashdieet herhalen om weer snel een aantal extra kilo te verliezen.

 

Medische redenen

Zoals hierboven al werd aangegeven, werd het ziekenhuis dieet oorspronkelijk gebruikt om mensen met overgewicht snel overtollig gewicht te laten verliezen wanneer ze geopereerd moesten worden. Veel mensen zagen wel potentie in het idee van vijf kilo afvallen in vijf dagen en daarom wordt het dieet tegenwoordig ook door mensen gevolgd die snel een aantal kilo kwijt willen. Gedurende de vijf dagen van het dieet krijg je nauwelijks voedingsstoffen, vitaminen en mineralen binnen en dat is natuurlijk niet heel bevorderlijk voor de gezondheid. Omdat het dieet echter maar vijf dagen duurt, zijn de gevolgen nog te overzien zolang je na die vijf dagen maar gezond gaat eten.

 

Celebrities

Dit dieet is populair onder een grote groep mensen die snel een aantal kilo’s wil afvallen. Natuurlijk zijn er naast ‘de gewone mens’ ook een heleboel sterren die wel potentie zien in dit dieet.

 

Schema

Het schema dat bij het ziekenhuis dieet past, is zeer specifiek en moet dan ook zeer strikt nagevolgd worden om de gewenste resultaten te kunnen creëren. Het ontbijt bij dit dieet bestaat elke ochtend uit één sinaasappel of grapefruit, één beschuit of geroosterde boterham en koffie of thee zonder suiker of melk.

Middag:

Maandag-, dinsdag- en woensdagmiddag bestaat je maaltijd uit weer een grapefruit of sinaasappel, één ei, twee bekers halfvolle of volle yoghurt en twee beschuiten of geroosterde boterhammen. Donderdagmiddag bestaat je lunch uit 125 gram kwark, één tomaat, één zure augurk en één beschuit of geroosterde boterham. Vrijdagmiddag mag je 200 gram vis naar keuze, één tomaat en weer één beschuit of geroosterde boterham.

Avond:

Maandagavond mag je twee tomaten, twee eieren, één beker halfvolle of volle yoghurt, twee beschuiten of geroosterde boterhammen en een halve krop sla met eventueel wat olie of azijn. Dinsdagavond mag je één sinaasappel of grapefruit, één tomaat, één beker halfvolle of volle yoghurt, één beschuit of geroosterde boterham en één bief tartaar (eventueel gegrild). Woensdagavond mag je vervolgens weer een sinaasappel of grapefruit, 125 gram gegrilde biefstuk, één beker halfvolle of volle yoghurt en één beschuit of geroosterde boterham. Donderdagavond mag je één appel, twee tomaten, één gegrilde bief tartaar en één beschuit of geroosterde boterham. Vrijdagavond tenslotte mag je één ei, één tomaat en een halve krop sla met eventueel wat olie, azijn en zout eten.

 

Recepten

Omdat het ziekenhuis dieet een zeer strikt dieet schema heeft, zijn er ook geen extra recepten buiten het schema dat hierboven is behandeld.

 

Praktijk

Aangezien het ziekenhuis dieet zo streng is, is het voor veel mensen een te strikt dieet om vijf dagen vol te kunnen houden. Aangezien je zo weinig eet, zul je gedurende vijf dagen bijna constant een hongergevoel hebben. Wanneer je het wel voor elkaar krijgt om het dieet vijf dagen vol te houden, is de vraag nog steeds of je wel echt daadwerkelijk zoveel profijt zult hebben van het dieet. Het dieet zou namelijk het risico op vreetbuien en zelfs eetstoornissen vergroten. Tot slot blijkt in de meeste gevallen dat wanneer men stopt met het ziekenhuis dieet, de verloren kilo’s er zo weer aan vliegen en in sommige gevallen men zelfs zwaarder wordt dan voorheen doordat het lichaam na vijf dagen bijna geen eten vetreserves gaat opbouwen wanneer je dan wel weer gaat eten.

 

Eindbeoordeling

Over het algemeen is het ziekenhuis dieet dus in de meeste gevallen niet het ideale dieet wanneer je kilo’s wil kwijtraken. Je moet jezelf namelijk vijf dagen lang uithongeren en er daarna ook weer toe zetten om gezond te gaan eten. Bovendien blijkt dus vaak dat de kilo’s er na deze vijf dagen weer terug aan vliegen omdat je lichaam als het ware in de verdediging gaat wanneer je dan weer normaal gaat eten door vet op te slaan.

Leave a Reply

Rate This Item

Skip to toolbar