Yoghurt dieet
Site Rating:
User Rating:
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Yoghurt dieet

Wat is het yoghurt dieet?

Een yoghurt dieet is een typisch voorbeeld van een crash dieet. Het heeft dan ook als doel om in korte tijd veel af te vallen. Het dieet bestaat natuurlijk, zoals de naam ook al zegt, voor een groot deel uit yoghurt. De exacte vorm van het dieet is voor iedereen anders. Zo volgt de één het yoghurt dieet als een soort van wissel dieet, waarbij hij of zij de ene dag normaal eet en de andere dag voornamelijk yoghurt. De ander volgt het dieet heel streng en eet echt voornamelijk yoghurt tijdens de gehele periode.

 

Theorie

Zoals de meeste crash diëten is het doel van het yoghurt dieet om snel veel af te vallen. Het yoghurt dieet zoals beschreven in de Libelle neemt de vorm aan van een wisseldieet. Het dieet duurt dan vier weken, waar je de eerste twee weken om de dag een yoghurt dag hebt, de derde week om de twee dagen een yoghurt dag en tijdens de vierde dag om de drie dagen een yoghurt dag. Je krijgt dan dus tijdens je yoghurt dagen enkel en alleen twee liter magere yoghurt binnen. Tijdens de andere dagen eet je nog steeds veel yoghurt, maar eet je ook wat brood, fruit, vlees, groente en aardappel. Door de yoghurt zal je niet heel de dag honger hebben. Yoghurt geeft namelijk nogal een gevuld gevoel. Hierdoor heb je zelfs tijdens je yoghurt dagen, waar je maar heel weinig calorieën binnenkrijgt, niet heel de dag honger. En omdat je toch maar erg weinig calorieën binnenkrijgt per dag val je behoorlijk snel af.

 

Medisch

Medisch gezien is dit dieet niet aan te raden. Als eerste heb je na het yoghurt dieet, net als alle andere crash diëten, last van het jojo effect. Je verloren kilo’s zal je ongeveer even snel weer terug krijgen als dat ze eraf gingen. Belangrijker nog is dat dit dieet je totaal niet leert om gezond te eten. Tijdens het gehele dieet krijg je veel te weinig vitamines en mineralen binnen. Ook bevat het dieet bijna geen goede vetten. Deze vindt je namelijk vooral in vette vis en noten, iets wat je niet echt binnenkrijgt met dit dieet. Ook goede eiwitten krijg je nauwelijks binnen. Hierdoor is het yoghurt dieet niet alleen af te raden doordat je waarschijnlijk slachtoffer zal worden van het jojo effect, maar ook omdat het gewoon erg ongezond is voor je lichaam. Het feit dat er in de Libelle ook bij staat dat je dit dieet niet voor meer dan 4 weken mag volgen, zegt al wel genoeg. Moet je dus voor een bepaalde reden in een hele korte tijd heel erg veel afvallen, dan zal dit zeker lukken met dit dieet. Maar lichamelijk is dit dieet niet goed voor je, doordat je gewoon een heleboel essentiële voedingsmiddelen mist. Voor kinderen en zwangere vrouwen is dit dieet dan ook zwaar af te raden.

 

Celebrities

Er zijn wel een heleboel bekendheden die dit dieet hebben gevolgd. Grotendeels natuurlijk omdat het wel resultaten geeft. Zo ook voor de Victoria Secret modellen Lily Aldridge en Erin Heatherhorn en actrice Courtney Cox. Moet je namelijk voor een modeshow of voor een film in korte tijd veel afvallen, dan levert het yoghurt dieet wel de gewenste resultaten.

 

Schema

Het schema dat je aanhoudt tijdens het yoghurt dieet van de Libelle is erg makkelijk. Tijdens de yoghurt dag eet je twee liter magere yoghurt, verdeelt over vijf of zes maaltijden. Als je je duizelig gaat voelen, mag je wat druivensuiker tot je nemen om je bloedsuikerspiegel omhoog te krijgen. Tijdens de andere dagen eet je ook vijf of zes kleine maaltijden met daarin yoghurt, brood, groentes, fruit, vlees en aardappelen. Het is dus echt een schema waarbij je de hele tijd moet letten op wat je aan het eten bent en hoeveel je binnenkrijgt.

 

Een van de moeilijkste dingen aan dit dieet is dat het zo eentonig is. Tijdens je niet-yoghurt dagen kan je nog een beetje variëren qua recepten, maar tijdens de yoghurt dagen is het enkel yoghurt dat de klok slaat. Belangrijk is dan dus wel dat je tijdens de niet-yoghurt dagen goed varieert met je recepten, zodat je nog zoveel mogelijk verschillende voedingsstoffen binnen krijgt.

 

Praktijk

In de praktijk blijkt dus dat dit dieet doet waar het voor bedoeld is. Als je doel is om in een korte tijd heel veel af te vallen, dan kan dat met dit dieet. Als je bijvoorbeeld voor je trouwdag nog even snel 10 kilo kwijt wil, dan is dit dieet een goede optie. Sta er alleen niet van te kijken wanneer je je tijdens het afvallen behoorlijk vaak slecht voelt en je na je trouwdag heel snel aan gaat komen. Maar doordat modellen het ook fanatiek gebruiken om nog even snel de kilo’s er vanaf te krijgen, geeft wel aan dat het een dieet is dat werkt waarvoor het bedoeld is.

 

Eindbeoodeling

We moeten dan ook concluderen dat het yoghurt dieet een goed crash dieet is, maar dat het dieet niet aan te raden is wanneer je doel is om gestructureerd en blijvend af te vallen. Door de eentonigheid van de voeding die je binnenkrijgt, is het ook nog eens zwaar om vol te houden. Doordat je zoveel essentiële voedingsstoffen mist, zeker tijdens de yoghurt dagen, is het dieet ook ongezond te noemen.

1 Comment

Leave A Reply
 1. Tass says
  November 23, 2014, 1:17 pm

  Goed artikel ik herken het helemaal zoals je dit beschrijft. Ik ben met dit dieet 5,2 kg. afgevallen maar ben na dit dieet ook snel weer 3 kilo aangekomen.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0 (from 0 votes)
  Reply

Leave a Reply

Rate This Item

Skip to toolbar