Weight Watchers dieet More Images
Site Rating:
User Rating:
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 2.7/5 (3 votes cast)

Weight Watchers dieet

Wat is Weight Watchers?

Snel en effectief op gewicht? Probeer nu Weight Watchers online. Het Weight Watchers dieet is een dieet waarbij men punten telt. Door een bepaald aantal punten per dag te eten, kun je vervolgens afvallen. Bovendien wordt het dieetprogramma in groepsverband gevolgd, waardoor je elkaar wekelijks ontmoet. Tijdens de meetings kunnen de deelnemers ervaringen uitwisselen en elkaar steunen.

In de online omgeving en de app van Weight Watchers kun je eenvoudig invoeren wat je hebt gegeten. Je ziet dan hoeveel SmartPoints een bepaalde voedingsmiddel waard is en hoeveel punten je nog over hebt van je dagtotaal. Verse groente en fruit zijn bijvoorbeeld 0 punten waard. Hier kun je dus zoveel van eten als je wilt. Hetzelfde geldt voor een aantal proteïnerijke voedingsmiddelen zoals zalm en kip. Overige voedingsmiddelen moet je wel meetellen. Als je bijvoorbeeld als ontbijt een bruine boterham met halvarine en kaas neemt, dan zijn dat in totaal vier en een halve punt. Een boterham is namelijk één punt, halvarine een halve punt en kaas drie punten. Als je daarbij dan ook nog een glas sinaasappelsap drinkt, is dat nog één punt extra. Wanneer je volgens de berekening van Weight Watchers twintig punten per dag binnen mag krijgen, maar je aan het eind van de dag maar voor vijftien punten hebt gegeten, mag je de vijf punten die je over hebt, meenemen naar de volgende dag. Zo kun je dus ook punten opsparen wanneer je weet dat je aan het einde van de week een etentje hebt waarbij je niet op je aantal punten wilt hoeven letten.

 

Medische redenen

Omdat er bij Weight Watchers dus geen vast dieet is, maar je in principe zelf bepaalt wat je eet, is er ook weinig bekend over de eventuele voordelige of nadelige gevolgen van dit dieet. Wel is het voor de meeste mensen een goede manier om overtollige kilo’s kwijt te raken. Of je voldoende vitamines, mineralen en vezels binnenkrijgt, is volkomen afhankelijk van de voedingsmiddelen waar jij zelf voor kiest om te nuttigen.

 

Celebrities

Natuurlijk is ook de sterren deze manier van afvallen niet ontgaan. In Nederland doen onder andere Angela Groothuizen en Iris Kroes fanatiek mee aan het Weight Watchers dieet. Buiten Nederland doen ook Jessica Simpson, Jennifer Hudson en Will Charles Barkley aan het Weight Watchers dieet.

 

Schema

Omdat het aantal punten dat je per dag mag eten per persoon verschilt, is er ook geen vast schema dat je moet volgen wanneer je het Weight Watchers dieet volgt. Bovendien mag je ook nog eens zelf bepalen waar jij je punten aan besteedt. Zolang je maar binnen het aantal punten blijft dat jij per dag mag eten.

 

Recepten

Soms kan het best lastig zijn om te bedenken wat je nu precies kunt eten met het aantal punten dat je per dag mag eten. Daarom heeft Weight Watchers allerlei recepten ontwikkeld waarbij dan natuurlijk precies staat hoeveel punten dat recept bevat. Er zijn niet alleen recepten voor avondmaaltijden, maar ook voor het ontbijt en de lunch. Bovendien zijn er ook verantwoorde recepten voor bijvoorbeeld een tiramisutaart. In de online Weight Watchers shop kun je kookboeken vinden met recepten die 100% passen bij dit dieet.

 

Praktijk

Het Weight Watchers dieet is een ideaal dieet wanneer je wilt afvallen, maar daarbij wel gewoon alles wil blijven kunnen eten. Natuurlijk moet je onverantwoorde dingen altijd met mate eten, maar je kunt dus gewoon eens een frietje eten wanneer je daar zin in hebt. Aan de ene kant is het dus heel fijn dat je zelf kunt bepalen wat je allemaal eet, maar aan de andere kant is er dus totaal geen houvast. Dit kunnen sommige mensen als lastig ervaren omdat ze geen restricties opgelegd krijgen qua bepaalde voedingsmiddelen.

 

Eindbeoordeling

Wil jij afvallen, maar wel gewoon zelf kunnen bepalen wat je eet? Dan is Weight Watchers het ideale dieet voor jou. Dankzij het puntensysteem kun je zelf bepalen wat je eet, zolang je je maar aan jouw persoonlijke aantal punten houdt. Wil je echter meer houvast bij het afvallen en wil je bovendien snel resultaat zien, dan is het Weight Watchers dieet waarschijnlijk iets minder geschikt voor jou.

Weight Watchers dieet, 2.7 out of 5 based on 3 ratings

Leave a Reply

Rate This Item

Skip to toolbar