Soepdieet
Site Rating:
User Rating:
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Soepdieet

Wat is het soepdieet?

Het soepdieet is een dieet waarbij je zeven dagen lang alleen maar soep eet. Je mag het dieet zo lang volhouden als je wilt, als je maar steeds na zeven dagen het dieet te hebben gevolgd, twee dagen normaal eet. Het dieet kan dus niet aan één stuk door worden gevolgd.

 

Theorie

Het soepdieet is gebaseerd op het idee dat je zeven dagen lang alleen maar soep eet. Soep heeft namelijk een lage voedingswaarde en daarom kun je heel wat afvallen als je een week lang alleen maar soep eet. Bovendien zijn er tegenwoordig verschillende soepen op de markt die caloriearm zijn en er ook voor zorgen dat je sneller vet verbrandt. Omdat de soep een lage voedingswaarde heeft, kun je er zoveel van eten als je maar wilt. Je zult dus ook nooit een hongergevoel hoeven te hebben. Als je een week lang het soepdieet fanatiek volhoudt met de speciale soepen, kun je al snel zo’n vier tot zeven kilo afvallen. Dit dieet is daardoor uitermate geschikt als je nog snel even een paar kilo wilt afvallen. Als je dus voor je vakantie nog even die extra paar kilo wilt afvallen om te kunnen stralen in je bikini, is het soepdieet een ideaal dieet.

 

Medische redenen

Dit dieet is kort, maar krachtig. Als het volgens de richtlijnen wordt gevolgd, kan men wel vier tot zeven kilo in een week verliezen. Mede doordat dit dieet slechts een week gevolgd hoeft te worden, heeft het weinig negatieve gevolgen voor de gezondheid. Wanneer je ervoor kiest om meerdere malen zeven dagen lang het soepdieet te volgen, met tussendoor steeds twee normale dagen, kan het dieet er wel voor zorgen dat je een tekort krijgt een bepaalde voedingsstoffen omdat soep nu eenmaal niet veel voedingsstoffen en mineralen bevat.

 

Celebrities

Bekende mensen die ook veel baat hebben gehad bij het soepdieet zijn Sarah Michelle Gellar en Cheryl Cole.

 

Schema

Omdat het bij het soepdieet gaat om een vrij kort dieet, is het des te belangrijker om je te houden aan de richtlijnen van dit dieet. Er mag dus absoluut niet gezondigd worden want dan wordt het hele vetverbrandingsproces ontregelt. Bovendien mag je gedurende die zeven dagen geen brood, alcohol, koolzuurhoudende dranken en dieetdranken tot je nemen. Wat je wel mag drinken, zijn bronwater, ongezoete thee, ongezoete zwarte koffie, ongezoet fruitsap, bessensap en magere melk.

 

Recepten

Je kunt er bij een soepdieet voor kiezen om zeven dagen lang een speciale soep te eten die laag is in calorieën en ervoor zorgt dat de vetverbranding sneller verloopt. Veel mensen ervaren echter dat het erg saai is om zeven dagen lang dezelfde soep te moeten eten. Er zijn dan ook verschillende boeken die vol staan met allerlei soepen die je mag eten tijdens een soepdieet. Een bekend voorbeeld is de soepkalender van Anya van Wetering waarin 365 verschillende soepen staan zodat je altijd een lekkere soep kunt uitkiezen.

 

Praktijk

In de praktijk is het soepdieet een ideaal dieet wanneer je bijvoorbeeld voor de vakantie of voor dat ene belangrijke feestje last minute nog wat kilo’s wilt afvallen. Omdat het dieet maar zeven dagen hoeft worden volgehouden, lukt het de meeste mensen dan ook wel om zich aan de regels van dit dieet te houden. Wanneer je meerdere periodes van zeven dagen het soepdieet wilt gaan volgen, is het waarschijnlijk een goed idee om een boek aan te schaffen met daarin meerdere soepen die voldoen aan de eisen van dit dieet zodat je kunt afwisselen tijdens je dieet.

 

Eindbeoordeling

Het soepdieet is een makkelijke manier om snel een aantal kilo’s af te vallen en heeft ook weinig negatieve gevolgen voor de gezondheid omdat het dieet slechts een week lang gevolgd hoeft te worden. Het dieet is ook geschikt om meerdere malen te herhalen, wel is het belangrijk om dan tussendoor steeds twee dagen in te lassen waarbij je normaal eet. Het geheim achter dit dieet is dat je meer calorieën verbrandt dan dat je er tot je neemt, waardoor je dus afvalt.

Leave a Reply

Rate This Item

Skip to toolbar