Rastafari dieet
Site Rating:
User Rating:
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 3.7/5 (3 votes cast)

Rastafari dieet

Wat is het rastafari dieet?
Het rastafari dieet is anders dan meer conventionele diëten in het opzicht dat het niet echt gefocust is op afvallen. Het is vooral gebaseerd op religieuze overtuigingen. Zo zijn de Rasta’s niet graag in de buurt van dode dieren en denken ze dat je lichaam een soort van crematorium wordt wanneer je vlees eet. Een soort van vegetarisch dieet dus, maar om andere redenen dan dat wij gewend zijn. En ondertussen heeft dit dieet meer aanhangers dan alleen in eigen land. Overal ter wereld zijn er ondertussen mensen die leven en eten volgens de overtuigingen van de Rasta’s.

Theorie
De Rasta’s vinden dat je in harmonie moet proberen te leven met de natuur om jou heen. Alles wat je eet, moet je dan ook op een natuurlijke manier kunnen vinden in je omgeving. Niet alle Rasta’s zijn ook strikt vegetarisch. Sommigen eten wel vis, als het even kan zelf gevangen. De vis mag dan ook weer niet langer zijn dan ongeveer 25 centimeter, omdat deze zich voeden met andere vissen. Schaaldieren zijn dan weer wel verboden. Soms wordt er een uitzondering gemaakt en wordt er wel een stuk kip of rundvlees gegeten, maar nooit varken. Uiteindelijk komt het er op neer dat het rastafari dieet bestaat uit heel erg veel groente en fruit, noten en zaden.

Zoals aangegeven is het rastafari dieet niet zozeer een dieet dat bedoeld is om erg veel af te vallen. Het meest belangrijke is dat je in harmonie leeft met de natuur. Zo worden voedingsmiddelen met toegevoegde stoffen ook gemeden en willen de meer extremere Rasta’s geen voedsel eten dat gepreserveerd is door bijvoorbeeld drogen of pekelen. Daarom is het naast een dieet ook echt een beweging die een bepaalde manier van leven promoot.

Medisch

Medisch gezien zijn een heleboel regeltjes natuurlijk niet nodig om gezond te leven. Geen schaaldieren, geen vis langer dan 25cm, geen vlees. Dat zijn geen dingen die direct heel erg goed zijn voor je gezondheid, maar ook zeker niet slecht. Het belangrijkste is dat je, wanneer je als Rasta door het leven gaat, je een gezonde levensstijl leeft. Het totaalplaatje zorgt namelijk wel voor een dieet dat erg gezond kan zijn.

Celebrities

Een van de meest bekende rappers ter wereld, Snoop Dogg, volgt dit dieet ook. Dus naast de gewone man zijn er ook bekendheden die dit dieet, maar vooral ook deze levensstijl volgen.

Schema

Het rastafari dieet is dan dus ook anders dan vele bekende diëten waar je volgens strikt schema moet eten. Bij dit dieet hoef je geen calorieën te tellen en niet op te letten hoeveel je eet. Zolang je de regels van de leefwijze van de Rasta’s maar volgt, zit je goed. Het is daardoor ook een stuk minder ‘zwaar’ dan vele andere diëten die er op gefocust zijn om je in korte tijd veel af te laten vallen. Afvallen is namelijk niet echt een doel van dit dieet, het gaat om het leven in harmonie met de natuur.

Recepten

En leven in harmonie met de natuur kan behoorlijk lekker zijn. Want ondanks dat je vooral vegetarisch en geen geprepareerd voedsel eet, zijn er nog heel veel voedingsmiddelen die je wel gewoon mag en kan eten. De mogelijkheden zijn dan ook eindeloos, net zoals bij andere vegetarische diëten. Denk bijvoorbeeld aan een ontbijt van gekookte groentes, banaan, brood en daarnaast een drankje van verse mango met ananas.

Praktijk

Dit alles zorgt er in de praktijk voor dat je een levensstijl krijgt die een stuk gezonder is dat die van de gemiddelde mens. De daarbij behorende filosofie zorgt er ook nog eens voor dat je op een goede manier met de rest van de natuur om gaat. Dat je daarbij waarschijnlijk ook nog eens flink afvalt, is alleen maar positief. Je eet immers enkel nog gezonde dingen. Omdat het een levensstijl is, is het ook iets dat je lange tijd volhoudt, waardoor je weinig last zult hebben van het jojo effect dat je veel ziet bij andere diëten.

Eindbeoordeling

Al met al is het rastafari dieet meer dan alleen een dieet maar echt een hele levensstijl. En als je dit dieet volgt, dan heb je een hele stabiele basis voor een gezond leven en een gezond lichaam. Echte nadelen zitten er niet aan namelijk.

Rastafari dieet, 3.7 out of 5 based on 3 ratings

Leave a Reply

Rate This Item

Skip to toolbar