Modifast dieet
User Rating:
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Modifast dieet

Modifast is razend populair in Nederland. Regelmatig komen er reclames voorbij op televisie die de producten promoten. Schappelijke prijzen voor verschillende methoden om te lijnen. Zo kan Modifast je voorzien van een intensief lijnplan met “Modifast Intensive”. Liever een eiwitrijk dieet voor de sportievelingen onder ons? Probeer dan “ProtiPlus”: een makkelijk vol te houden dieet.

Zit jij met je buikje, benen, billen of armen? Werk dan gericht aan je probleemzone met “Modifast Laboratoires”. Om lekker terug in je vel te komen is er Modifast “Snack&Meal”: de ideale methode om op gewicht te blijven door verantwoorde tussendoortjes en ideeën voor recepten. Je kunt voor Modifast producten terecht bij het Kruidvat, maar je kunt het natuurlijk ook gewoon op internet bestellen. Hier praat je meteen mee met lotgenoten op de forums.

 

Theorie

Hoe werkt het? Eigenlijk blijft Modifast op het eerste gezicht verdacht goed bij de behoeften van het lichaam. Wie wil afslanken kan namelijk maar één ding doen: ervoor zorgen dat de opname van het aantal calorieën per dag lager is dan het verbruik ervan. Het tekort wordt dan uit de vetreserves gehaald en het teveel aan lichaamsvet wordt opeenvolgend geleidelijk afgebroken. In de producten die Modifast jou aanbiedt zitten namelijk weinig calorieën, zodat je effectief en snel gewicht verliest. Het is naar eigen zeggen ook verantwoord, want de voedingsstoffen die je nodig hebt krijg je gewoon binnen en dus kun je lekker aan de gang blijven.

 

Medisch

De beste resultaten bereik je door, naast het gebruik van Modifast, regelmatig aan lichaamsbeweging te doen. Door een aantal keer per week tenminste een half uur te bewegen voorhoog je het energieverbruik en verbeter je je conditie. Meer energie verbruiken doe je dus met sporten, en bij de mindere opname ervan helpt Modifast jou. Andere medische redenen – naast het hebben van een goede gezondheid – zijn er bij het Modifast dieet niet speciaal. Er zijn voor zover bekend geen bekende Nederlanders of Amerikaanse zangeressen en/of filmsterren die dit dieet promoten of gevolgd hebben. Laat jij je hier niet door weerhouden? Dan wil je vast weten hoe een Modifast schema eruit ziet.

 

Schema

Wanneer je de intensieve variant van het Modifast dieet volgt, bestaat je dieet uit drie zakjes Modifast en minimaal 2 liter caloriearme dranken. Het gebruik van alcohol is tevens verboden. Dit levert teveel calorieën, maar ontregelt ook de suikerstofwisseling waarbij flauwvallen zelfs mogelijk is. Geen wijntjes en biertjes meer dus; óók niet in het weekend. De maaltijdzakjes los je op in water. Er zijn pudding en milkshake varianten. Hierbij geldt: “Eerlijk duurt het langst”. Je mag dus niets anders eten en niet stiekem snoepen. Dit vergt een behoorlijke discipline.

 

Recepten

Met maaltijdzakjes die je in water op moet lossen bestaan er niet veel recepten voor het Modifast dieet. Er bestaan wel verschillende smaken van de oploszakjes. Als tip wordt vaak essence genoemd: een soort smaakmaker. Voeg hier een paar druppels van toe aan Modifast. Kies bijvoorbeeld voor chocolade, aardbei, koffie of vanille. Combineren kan natuurlijk ook! Tips zijn: vanille/citroen, vanille/kokos, vanille/rum, vanille/amandel, chocolade/rum, chocolade/kers. Echt een kruidenfreak? Modifast Vanille kun je verrijken met een mespunt kaneel of anijspoeder. Lekker warm, maar ook koud is het goed te consumeren. Wanneer je in de normalisatiefase komt, worden tussendoortjes weer toegankelijker. Modifast voorziet je dan van snacks zoals verantwoorde chocoladerepen. Let wel: dit wordt niet meer gebruikt in de afvalfase, maar wanneer je je doel al bereikt hebt. Laat je dus niet verleiden.

 

Praktijk

De praktijk leert ons dat je zeker kunt afvallen met het Modifast dieet. Diëtiste Léontine van Meggelen heeft het product zelf uitgeprobeerd om te voelen wat er gebeurt in je lichaam. “De eerste dagen is het heel zwaar en heb je veel trek maar na 3-4 dagen neemt de trek af, dus houd vol”, aldus Van Meggelen. Vooral met het Intensive dieet zul je veel resultaat boeken; dit dieet voorziet je van 500 kilocalorieën per dag. Dit valt officieel onder de noemer crashdieet, dus gezond is dit niet. Er kunnen ook obstipatie problemen ontstaan, dus een veelgelezen tip is tarwezemelen toe te voegen aan de maaltijden. De meningen over de smaak zijn daarnaast ook nogal verdeeld.

 

Eindbeoordeling

Sommige beoordelingen zijn meedogenloos en stempelen de producten af als plastic met een chemische smaak. In the end: je moet er wat voor over hebben. En anders kun je kiezen voor een lichtere variant, waar de calorie inname hoger zal liggen. Het resultaat zal dan wel langer uitblijven, maar dit is wel beter voor je lichaam. We willen namelijk niet gaan jojo-en. Modifast is dus niet makkelijk en ook geen culinair hoogstandje, maar als je je doel voor ogen houdt kan dit het waard zijn.

Leave a Reply

Rate This Item

Skip to toolbar