Het Mentale Dieet Plan
User Rating:
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Het Mentale Dieet Plan

Ieder pondje gaat door het mondje, toch? Wanneer je de zaak vanuit een psychologische invalshoek bekijkt, kom je al gauw tot de conclusie dat er heel wat vooraf gaat aan het pakken van een chocolaatje of een handvol chips. Met het mentale dieetplan (MDP) – vertaald vanuit het Engels door Katja Callens – zorg je ervoor dat je mentaal aanvaardt en begrijpt wat je moet doen, zodat het als vanzelfsprekend aanvoelt. Met dit dieet heb je niet meer het gevoel dat je iets niet mag en dat je jezelf iets moet ontzeggen. Bovendien heeft het mentale dieet plan overheerlijke recepten. Weten hoe het werkt?

 

Theorie

Bij het MDP word je mentaal stap voor stap begeleid om uiteindelijk je eetgewoonten en leefgewoontes blijvend te veranderen, zodat je je ideale gewicht voor altijd kunt behouden zonder er non stop mee bezig te zijn. De methode begeleidt je met ondersteunende en motiverende mails, die je geregeld ontvangt. In zeven eenvoudige stappen wordt uitgelegd welke dingen je moet doen om tot een (blijvend) lager gewicht te komen.

 

Het mentale dieet plan vertrekt vanuit de filosofie dat overgewicht steeds begint met het mentale proces dat zich afspeelt tussen je twee oren. Je dient namelijk zelf een besluit te nemen over of je al dan niet iets in je mond stopt en daarom is het belangrijk dat je eerst een goed beeld krijgt van wat er zich precies afspeelt in je gedachten. Eerst doe je een test die ontworpen is om je inzichten te verschaffen over wat er precies gebeurt in jouw hoofd wanneer je aan eten en afslanken denkt. Wanneer je deze patronen erkent, is de eerste stap naar het verliezen van de kilo’s al gezet.

 

Uitgebreide coaching en mentale oefeningen van het mentale dieet plan kunnen je helpen om op een gezonde en effectieve manier af te slanken. Jouw gedachten bepalen tenslotte hoe jij eruitziet, hoe jij je voelt, hoe je jezelf gedraagt, wat je gaat eten, drinken en waar je trek in hebt. Bereid jezelf met het mentale dieet plan voor op deze gedachten om te kunnen afvallen en laat je hierbij helpen door een aantal goede en lekkere recepten.

 

Medische redenen

Het mentale dieetplan is geen dieet dat speciaal aanbevolen wordt voor mensen met een bepaalde aandoening of ziekte.

 

Celebrities

Op dit moment zijn er geen sterren bekend waarvan we weten dat ze het mentale dieetplan hebben gevolgd. Maar sterk je met de gedachte dat er sowieso een heleboel andere mensen zijn die volgen of gevolgd hebben – een kwestie van tijd voor een celeb zich aan dit dieet gaat wagen.

 

Schema

Callens legt de nadruk op de volgorde van voeding, waarbij ze een onderscheid maakt tussen proteïne, koolhydraten en zuivel. Je hoeft dus niet minder te gaan eten, maar dient te eten in de juiste volgorde. Het mentale dieet plan bestaat uit Alpha, Beta en Gamma Dagen. Op een Alpha dag mag je alles eten, op een Beta dag mag je eiwitten en groenten en op een Gamma dag mag je alleen eiwitten. Je ontbijt bijvoorbeeld met twee boterhammen, brinta of muesli, eet een cracker, stuk fruit of rijstwafel tussendoor en voor je het weet is het weer tijd voor het diner.

 

Recepten

De Alpha dag spreekt voor zich – hierop mag je alles. Op een Beta dag eet je bijvoorbeeld sperziebonen met kalkoenfilet, of broccoli met kipfilet. De filet mag je ook bereiden met Philadelphia light. Je kunt hier ook een lekker sausje van maken door een paar eetlepels Philadelphia light los te kloppen met wat water, het naar smaak een beetje aan te zoeten met suiker of zoetstof en eventueel nog wat verse kruiden door de saus te doen, zoals bieslook en peterselie. Lekker om versneden stukjes rode paprika in te dippen als gezonde snack. Ook het eten op de Gamma dag klinkt ons als muziek in de oren. Je avondeten is op een Gamma dag bijvoorbeeld gehaktbrood, gemaakt van mager rundergehakt. Gebruik hiernaast één ei, zout en peper, knoflook, prei, ketjap en peterselie en voilà! Een heerlijke eiwitrijke maaltijd vol smaak staat binnen een handomdraai op tafel.

 

Praktijk

Wereldwijd gingen mensen je met succes voor. Het mentale dieet plan wordt ook op forums met open armen ontvangen. Het mentale dieet plan is blijkbaar niet voor niets één van de best verkopende diëten na meer dan 3.5 jaar aan online verkoop. Er zijn weinig negatieve of slechte reacties op internet te vinden en ook de Facebook-pagina van het mentale dieet plan telt 114.000 likes. Kortom, veel aandacht voor het MDP op internet dus!

 

Eindbeoordeling

De kracht van het mentale dieet plan is dat het streeft naar snel afvallen, maar wel op verantwoorde wijze. Bovendien worden er met het dieet enkele trucs uit de doeken gedaan, waardoor afvallen nog sneller en vanzelfsprekender zal gaan. En dat terwijl je, met een flinke hoeveelheid aan recepten, toch lekker kunt eten.

Leave a Reply

Rate This Item

Skip to toolbar