Groene thee dieet
User Rating:
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Groene thee dieet

Groene thee is een natuurlijke en gezonde manier om gewicht kwijt te raken. Het is geen paardenmiddel, maar vormt meer een extra steuntje in de rug als je wilt afvallen.

 

Theorie

Er zijn grofweg twee methoden om gewicht te verliezen: je kunt ervoor zorgen dat je minder energie binnenkrijgt of juist kijken hoe je meer energie kwijtraakt. Onderzoek heeft aangetoond dat groene thee een positieve werking op je stofwisseling heeft. Het zet een versneld metabolisme in gang, waardoor je meer energie verbruikt en dus sneller afvalt.

 

Het effect van groene thee wordt verklaard door de combinatie van antioxidanten en cafeïne. En naast de versnelde stofwisseling, heeft het drinken van groene thee nog andere voordelen. Groene thee vertraagt het verouderingsproces, versterkt je immuunsysteem en helpt je cholesterolgehalte terug te dringen. Ook behoud je met groene thee een frisse adem en kan het helpen tegen een kater na een avondje uit.

 

Medische redenen

Groene thee lijkt een uitstekend voedingsmiddel voor preventieve gezondheidszorg. Onderzoekers toonden aan dat het drinken van groene thee de werking van bepaalde enzymen onderdrukt die men in verband brengt met kanker.

 

Door regelmatig thee te drinken, verlaag je de kans op een beroerte. Dit komt omdat thee goed is voor je hart en bloedvaten. Ook verbetert groene thee je bloedtoevoer en verlaagt het je bloeddruk en je cholesterol. Kortom, het wordt in verband gebracht met het voorkomen van allerlei verschillende gezondheidsklachten.

 

Celebrities

Onder andere Jennifer Aniston en Gwyneth Paltrow zijn fan van het groene thee dieet. Volgens de sterren gaf de thee hun stofwisseling een enorme boost, waardoor ze met sporten extra goed afvielen. Ook Christina Aguilera, Fergie en Jennifer Lopez drinken graag groene thee.

 

 

Schema

Om groene thee effect te laten hebben op je lichaam, dien je 4 tot 10 koppen groene thee per dag te drinken. Ook versnelt het slechts een proces dat jij zelf in gang moet zetten: je moet dus zelf voldoende bewegen en gezond eten. Het groene thee dieet is geen crash dieet en is dus niet schadelijk voor je gezondheid. Als je van groene thee houdt, kun je dus permanent een groene thee dieet blijven volgen zonder dat het je moeite kost!

 

Recepten

In principe kun je alle soorten groene thee gebruiken tijdens het groene thee dieet. Er zijn echter wel kwaliteitsverschillen in groene thee: hoe beter de theeblaadjes, des te beter de thee werkt.

 

Je kunt groene thee eventueel vervangen door het relatief nieuwe witte thee. Er is minder onderzoek gedaan naar de werking van witte thee, maar over het algemeen wordt aangenomen dat deze hetzelfde is als bij groene thee. Je mag in het groene thee dieet dus ook witte thee drinken.

 

Lust je geen groene thee, maar wil je wel profiteren van de werking van het dieet? Dan kun je ook kiezen voor speciale groene thee capsules. Onderzoek heeft aangetoond dat de capsules net zo goed werken als groene thee. Zo kun je toch op een verantwoorde en gezonde manier afvallen.

De meest gezonde variant van groene thee is zonder suiker of zoetjes. Dit heeft geen effect op de werking van de groene thee, maar is in het algemeen ongezond voor je.

 

Praktijk

Groene thee is wereldwijd een populair en effectief bewezen steuntje in de rug bij afvallen. Het is een gezonde en natuurlijke manier van gewicht kwijtraken en werkt alleen als je er naast de groene thee een gezonde levensstijl op nahoudt. In Azië is het drinken van groene thee al lange tijd populair, maar ook in het Westen raakt men steeds meer overtuigd van de werking. Onderzoek heeft bovendien de positieve werking bevestigd en vastgesteld dat het helpt ter voorkoming van diverse kwalen.

 

Eindbeoordeling

We kunnen het groene thee dieet eigenlijk alleen maar aanraden. Tenzij je echt niet van thee houdt en geen zin hebt om groene thee capsules te kopen, is het groene thee dieet voor iedereen een gezond en verantwoord dieet. In tegenstelling tot veel andere diëten, blijf je tijdens dit dieet gezond en krijg je al je voedingsstoffen binnen. Het is een extra steuntje in de rug bij je eigen inspanningen om af te vallen. Veel groene thee, gezond eten en regelmatig sporten helpt je om stap voor stap op je streefgewicht te komen, zonder kans te maken op een enorme terugval of jezelf tekort doet aan voedingsstoffen.

Leave a Reply

Rate This Item

Skip to toolbar