Fitness dieet
User Rating:
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Fitness dieet

Bij het fitness dieet stel je jouw voedingspatroon volledig af op je beweegprogramma. Het dieet gaat dan ook hand in hand met een fitness schema. Dit dieet ondersteunt je in jouw actieve leven en zorgt ervoor dat je alle voedingsstoffen binnenkrijgt die je nodig hebt. Met de juiste voeding ontwikkel je namelijk spieren en zorg je voor snelle vetverbranding.

 

In tegenstelling tot veel andere diëten is een fitness dieet voor de lange termijn en wordt het eten van verschillende voedingsstoffen juist aangemoedigd. Het dieet sluit naadloos aan op je sportieve levensstijl en zorgt voor snelle vetverbranding en sterke spierontwikkeling. Door goed en gezond te eten naast het sporten, blijf je fit, voel je je energiek en val je ook nog af.

 

Theorie

Het fitness dieet is een uitgebalanceerd dieet dat je baseert op jouw sportprogramma. Omdat je regelmatig beweegt, is het belangrijk dat je voldoende eet. Ook dien je te letten op wat je eet: complexe koolhydraten, eiwitten en onverzadigde vetten passen doorgaans goed in een fitness dieet, terwijl je eenvoudige koolhydraten en verzadigde vetten moet vermijden.

 

Het is belangrijk dat je je lichaam voldoende de tijd geeft om het voedsel te verteren en te verbranden. Sla daarom nooit een ontbijt over en probeer laat op de avond niet meer te eten. Het drinken van voldoende water is ook ontzettend belangrijk, omdat het je stofwisseling versnelt en helpt bij vetverbranding.

 

Omdat je sportschema en fitness dieet volledig op elkaar zijn afgestemd, bereik je een optimaal resultaat. Dit werkt uiteraard alleen als je de richtlijnen van je fitness dieet netjes blijft volgen en veel blijft bewegen.

 

Medische redenen

Het fitness dieet wordt niet specifiek aanbevolen voor mensen met een bepaalde aandoening of ziekte. Het is voornamelijk populair onder mensen die intensief sporten en daar hun voeding op willen afstemmen om zo het beste resultaat te bereiken.

 

Celebrities

We kennen geen celebs die bekend zijn met het fitness dieet. Toch is het aannemelijk dat diverse beroemdheden met hun personal coach een speciaal fitnessprogramma en bijbehorend dieet hebben afgestemd dat zij nauwgezet volgen. Hoe blijf je anders slank op die catwalk?

 

Schema

In een typisch fitness dieetschema eet je gemiddeld 6 keer per dag (inclusief tussendoortjes). Afhankelijk van het resultaat dat je wilt bereiken, volg je het fitness dieet voor een kortere of langere periode. Je volgt een uitgebalanceerd programma zodat je aan alle voedingsstoffen komt die je nodig hebt. Eventueel slik je hiervoor voedingssupplementen. Je fitness dieet gaat vanzelfsprekend gepaard met een wekelijks fitnessprogramma waarin je minimaal 3 dagen per week intensief sport en je spieren tussendoor voldoende rust geeft.

 

Recepten

Op internet kun je veel verschillende recepten vinden die zich lenen voor het fitness dieet. Het belangrijkste in je productkeuze is dat je voedingsmiddelen koopt die weinig vet bevatten. Let hier niet alleen op als je in de supermarkt staat, maar denk ook na over hoe je maaltijden bereidt. Stoom of wok bijvoorbeeld je groenten en behoud zo de meeste vitaminen. En bak je magere lapje vlees niet in een vette boter, want dan heeft het fitness dieet geen zin. Koop dus magere bakproducten.

 

Zorg er ook voor dat je voldoende complexe koolhydraten en eiwitten binnenkrijgt. Speklapjes, volle melk en zoetigheden als chocola en stroopkoeken laat je tijdens het fitness dieet links liggen. Eieren, volkoren brood, kip, vis, groenten en vers fruit zijn wel welkom in je dieetschema. Door gevarieerd te eten, voorkom je een tekort aan voedingsstoffen. Toch zijn er sporters die graag voedingssupplementen nemen voor bijvoorbeeld extra kalium en natrium.

 

Praktijk

Het fitness dieet is een alomvattend dieet dat alle aspecten van gezond leven bevat: voldoende bewegen, veel water drinken en gezond eten. Door dit dieet goed te volgen en regelmatig te sporten, val je niet alleen af, maar ontwikkel je ook meer spieren en voel je je energieker en fitter.

 

Het dieet werkt echter alleen goed als je het combineert met sporten. Het is vaak populair onder mensen die al veel sportten en hier hun voedingspatroon op wilden aanpassen om zo een nog beter resultaat te bereiken.

 

Eindbeoordeling

Ben jij al vaak in de sportschool te vinden en zoek je een manier om nog beter je spieren te laten groeien en vet te verbranden? Dan is dit een uitstekend dieet voor je. Heb je echter het voornemen om intensief te gaan sporten, maar is hier in het verleden weinig van gekomen? Dan is de kans groot dat dit dieet je niet gaat helpen en kun je beter doorzoeken naar een ander dieet.

Leave a Reply

Rate This Item

Skip to toolbar