Detox dieet
User Rating:
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (1 vote cast)

Detox dieet

Met het detox dieet kun je je lichaam ontgiften, ofwel reinigen. Volgens de bedenker van het dieet slaan we chemicaliën in ons lichaam op die onze stofwisseling uit balans brengen. Door een kort detox dieet te volgen, zuiver je je lichaam van deze chemicaliën en herstel je jouw stofwisseling. Dit helpt je om weer beter op gewicht te komen en te blijven.

 

Theorie

Volgens de theorie achter het detox dieet zijn er bepaalde voedingsmiddelen waarmee je je lichaam kunt reinigen. Door veel water te drinken en groenten en fruit te eten, zou je je lijf ontgiften en je natuurlijke balans weer herstellen. Ook benadrukt het detox dieet dat lichaamsbeweging van groot belang is.

 

Tijdens het dieet dien je producten met chemicaliën (bijvoorbeeld dierlijke vetten) zo veel mogelijk te vermijden. Je vervangt deze producten door biologisch voedsel. Met het detox dieet werk je in stappen naar het biologisch voedsel toe en bouw je uiteindelijk ook weer je normale eetpatroon op. Zo reinig je jouw lichaam op natuurlijke wijze.

 

Sommige wetenschappers bevestigen dat het ontgiften met een detox dieet ongevaarlijk is, tenzij je jezelf structureel ondervoedt. Andere onderzoekers blijven erbij dat detoxen onnodig is en dat ons lichaam prima zelf in staat is om slechte stoffen buiten te houden. Bovendien bestaat er nog veel twijfel over de werking en de waarde van het ontgiften. Het detox dieet bevat veel gezonde onderdelen (groenten en fruit eten, advies tot bewegen), maar de daadwerkelijke ontgiftingstheorie is nooit wetenschappelijk onderbouwd. Desondanks wint de detox aanpak aan populariteit.

Tegenwoordig is het ook mogelijk om te detoxen met speciale detoxthee. Dit maakt afvallen nog makkelijker. Een voorbeeld van een populaire thee-kuur is 7DaysPúre. Deze detoxthee bestaat uit natuurlijke bestanddelen zoals onder andere venkel, anijszaad, citroengras en koriander, Het is de bedoeling dat je elke dag een kop van deze speciale thee drinkt.

7DaysPure helpt je om gif- en afvalstoffen te verwijderen. Het stimuleert ook de vetverbranding en je gemoedstoestand. Veel mensen zijn hier positief over en zeggen dat het goed helpt. Wil jij ontdekken of je met behulp van detox-thee kunt afvallen? Probeer 7DaysPure gratis! Slechts de verzendkosten zijn voor jou.

Medische redenen

Het detox dieet wordt niet specifiek aangeraden aan mensen met bepaalde medische klachten. Op internet wordt beweerd dat lichamelijke klachten soms verweten worden aan toxines, maar dit is zeer discutabel. Een detox dieet kan, zolang je het goed en niet te lang volgt, geen kwaad voor de gezondheid. Op lange termijn krijg je echter een tekort aan bepaalde voedingsstoffen.

 

 

Celebrities

Net als bij het crash dieet zijn er ook binnen het detox dieet verschillende varianten mogelijk. Van sommige beroemdheden is bekend dat ze een groot fan zijn van detoxen. Zo heeft Gwyneth Paltrow zelf een detox dieet ontwikkeld en weten we dat Beyoncé en Jared Leto het Master Cleanse detox dieet gevolgd hebben. Ook sterren als Salma Hayek, Angelina Jolie en Oprah Winfrey hebben in het verleden een detox dieet gevolgd.

 

Schema

Het schema van het detox dieet hangt af van de variant die je volgt. Bij een detox dieet bouw je meestal eerst je reguliere eetpatroon af en bereid je jezelf voor op het vasten. In de afbouwfase eet je bepaalde voeding minder of vervang je producten voor biologische producten. Tijdens het vasten drink je doorgaans alleen water en sappen. Daarbij slik je ook bepaalde voedingssupplementen om al je voedingsstoffen op peil te houden. Daarna bouw je je reguliere eetpatroon langzaam weer op.

 

Recepten

Het meest typerende voor detox diëten is het biologische voedsel. Veel mensen die een detox dieet volgen, doen dit bovendien op vegetarische wijze. Tijdens het vasten eet je meestal alleen groenten en fruit en drink je veel water. Bij sommige varianten mag je tijdens het detox dieet ook een sneetje brood of een soepje.

 

Praktijk

Het hoofddoel van het detox dieet is ontgiften, niet afvallen. Het dieet en de theorie zijn erop gericht om je lichaam te reinigen; het verliezen van gewicht is voor veel mensen vooral een leuk extraatje.

 

Het staat nog ter discussie of detoxen gezond of ongezond is, mogelijk ook omdat dit per detox dieet verschilt. De ontgiftingstheorie is nooit bewezen, dus het is onduidelijk of je daadwerkelijk je lichaam reinigt en je stofwisseling verbetert. Mensen die het dieet gevolgd hebben, zeggen echter vaak dat ze zich energieker en fitter voelen.

 

Eindbeoordeling

Het lijkt erop dat detoxen, uiteraard onder bepaalde voorwaarden, een goed dieet is om te proberen. Biologische groenten en fruit zijn gezond en lekker, plus het belang van voldoende beweging wordt niet vergeten. Het dieet stijgt in populariteit en de reacties zijn overwegend positief. Volg het detox dieet niet te lang, honger jezelf niet volledig uit en zorg ervoor dat je geen tekort krijgt aan voedingsstoffen, dan kan het geen kwaad!

 

Detox dieet, 5.0 out of 5 based on 1 rating

Leave a Reply

Rate This Item

Skip to toolbar