Cambridge dieet
User Rating:
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Cambridge dieet

Het Cambridge dieet is een populair dieet waarin je een laag aantal calorieën neemt. Het gemiddelde minimum aantal calorieën dat mensen eten is 1200, terwijl Cambridge diëters in het begin slechts 400 calorieën per dag krijgen. Met behulp van speciale voedingssupplementen krijg je extra vitaminen binnen, zodat je toch vooruit kunt op dit lage aantal calorieën.

 

Theorie

De theorie achter het Cambridge dieet is dat je het meest afvalt door zo min mogelijk koolhydraten te eten. Door koolhydraten en vetten te vermijden, verlies je het snelst gewicht.

 

Je doorloopt bij het Cambridge dieet vier verschillende fases, namelijk voorbereiding, afslanken, afbouwen en evenwicht. Je bereidt je voor door minder te eten en meer water te drinken. Hierna begin je met afslanken. Dit doe je met de speciale Cambridge maaltijden en veel water. Tijdens het afbouwen vervang je de Cambridge maaltijden stap voor stap door normale maaltijden. In de laatste fase probeer je vervolgens om je afgeslankte gewicht te behouden.

 

Medische redenen

Er is niets bekend over het nut van het Cambridge dieet bij bepaalde ziektes of aandoeningen. Het dieet wordt door verschillende mensen gebruikt om in korte tijd veel gewicht te verliezen.

 

Celebrities

We kennen geen celebs die hebben laten weten dat ze het Cambridge dieet gevolgd hebben. Desondanks is het Cambridge dieet in Nederland en Groot-Brittannië erg populair.

 

Schema

Het Cambridge dieet is volledig voor jou uitgebalanceerd en samengesteld. Je krijgt bij de bestelling maaltijdvervangers die je op vaste momenten eet. De maaltijdvervangers zijn repen, shakes of soepjes. Misschien een beetje saai, maar wel duidelijk en simpel!

Bij het ontbijt eet je een reep of drink je een shake. Met de lunch mag je een reep, shake of soepje. Ook bij het avondeten mag je een reep, shake of soepje. Trek in een tussendoortje? Je mag maximaal twee keer per dag drinkbouillon nemen. Ideaal als je tussendoor honger krijgt en bovendien goed voor je stofwisseling.

 

Recepten

Een van de voordelen van het Cambridge dieet is dat je niet op zoek hoeft naar speciale dieetrecepten. Omdat je bij Cambridge alleen maaltijdvervangers eet, ben je hier dus geen extra tijd en moeite aan kwijt. Het nadeel is wel dat je misschien snel uitgekeken raakt op de maaltijdvervangers, want er is maar weinig variatie: reep, shake en soep.

 

Praktijk

Het Cambridge dieet is geliefd onder mensen die snel en makkelijk af willen vallen. Toch heeft het dieet behoorlijk negatieve aandacht gehad in de media. De extreem lage calorie-inname zou gevaarlijk zijn voor de gezondheid en tot verschillende problemen kunnen leiden. Voedingsdeskundigen keuren de extreme methode van het Cambridge dieet af. Door het dieet zou je veel te weinig calorieën binnenkrijgen en belangrijke voedingsstoffen missen. Ook heeft het geen enkele zin om te wennen aan maaltijdvervangers, aangezien je tijdens de opbouw- en evenwichtsfase jezelf toch gezonde eetgewoontes aan moet leren.

 

Het nadeel van dit dieet is dat veel mensen in eerste instantie het succes ervaren: ze vallen inderdaad snel af en kunnen het resultaat met eigen ogen zien. De kwalen die erbij komen kijken neemt men al gauw voor lief, omdat het afvallen zo goed gaat. Het opbouwen en op gewicht blijven is echter veel minder succesvol. Vaak komt men weer op het oude gewicht of wordt men zelfs zwaarder dan voorheen. Het resultaat is dus zelden blijvend.

 

Eindbeoordeling

Het Cambridge dieet is ideaal als je redelijk gemakkelijk veel wilt afvallen. Toch hebben de voedingsdeskundigen een punt als het gaat om het extreem lage calorieaantal en het gebrek aan voedingsstoffen dat je binnenkrijgt. Het dieet lijkt daarom geen gezonde manier om af te vallen. Net als met alle diëten is het allesbepalend dat je jezelf andere eetgewoontes aanleert – alleen zo kun je gezonde gewicht behouden.

Leave a Reply

Rate This Item

Skip to toolbar