Bodybuilding dieet More Images
User Rating:
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 2.7/5 (3 votes cast)

Bodybuilding dieet

Wil je extra spieren kweken? Dan is alleen sporten meestal niet voldoende. Door je voeding aan te passen, bereik je veel meer resultaat. Met het bodybuiding dieet stem je jouw eetpatroon volledig af op het ontwikkelen van spiermassa. Hoeveel spiermassa je kunt opbouwen en hoe dit zich precies ontwikkelt, hangt natuurlijk af van je leeftijd en je genen. Toch kun je met het bodybuilding dieet invloed uitoefenen op de groei van je spieren.

 

Theorie

De theorie achter het bodybuilding dieet is dat je met trainen alleen niet het beste resultaat bereikt. Als je echt wat wilt bereiken, dien je ook op je voeding te letten. Je hebt dus niet alleen een vast trainingsschema nodig, maar ook een uitgebalanceerd voedingsschema. De combinatie van deze twee schema’s zorgt ervoor dat je spieren kweekt en vet verliest.

 

Het bodybuilding dieet richt zich op calorieën, koolhydraten, vetten en proteïne (eiwit). Alles is gericht op het ontwikkelen van je spieren en het kwijtraken van vet. Je stelt je voeding dan ook af op deze vier factoren.

 

Medische redenen

Het bodybuilding dieet wordt niet in verband gebracht met het voorkomen of genezen van ziektes of aandoeningen. Er zijn dus geen medische redenen aan te voeren voor dit dieet. Het is een algemeen dieet met basisregels die sporters helpt om meer spiermassa te ontwikkelen.

 

Celebrities

We kennen geen sterren die een bodybuilding dieet gevolgd hebben, maar het is zeer waarschijnlijk dat veel beroemdheden, zowel in Nederland als elders, verschillende richtlijnen uit dit dieet volgen. Zo blijven ze fit, kweken ze voldoende spieren en raken ze vet kwijt.

 

Schema

Naast je sportschema volg je permanent het bodybuilding dieet, alle dagen van de week. Het is belangrijk dat je je aan het voedingsschema houdt, omdat je anders geen resultaat boekt. Actieve sporters eten meestal vaker op een dag dan andere mensen. Eet 5 tot 6 keer per dag en verspreid zo de inname van voedingsstoffen. Bovendien houd je zo de vetontwikkeling laag. Door elke dag een uitgebalanceerd menu te volgen en dit te combineren met regelmatig sporten, kweek je vanzelf meer spieren en raak je lichaamsvet kwijt.

 

Begin ’s ochtends met een maaltijd die veel complexe koolhydraten bevat, zoals volkoren brood, rijst of aardappels. Goede koolhydraten vormen een buffer waar je lichaam op functioneert en zorgen ervoor dat je weinig vet aanmaakt. Drink overdag veel water en zorg ervoor dat je ’s avonds je portie proteïnen binnenkrijgt. Vermijd ongezonde producten, want die halen je uit je balans!

 

Recepten

Ook al benadrukt het bodybuilding dieet dat je van alle voedingsstoffen voldoende binnen moet krijgen, de belangrijkste voedingsstof is eiwit. Door eiwitten te eten, creëer je spiermassa. Dit kun je bereiken door eiwitrijke producten te eten, zoals eieren, zalm, rood vlees, nootjes en quinoa. Sommige sporters maken een proteïneshake en zorgen er zo voor dat hun voeding genoeg eiwitten bevat. Daarnaast eet je producten met gezonde koolhydraten, bijvoorbeeld donker brood, zilvervliesrijst en volkoren pasta. Let er ook op dat je alleen onverzadigde vetten binnenkrijgt.

 

Je kunt je dagelijkse voeding ook aanvullen met voedingssupplementen. Volgens deskundigen is dit niet nodig, omdat je met het juiste eten aan al je voedingsstoffen zou moeten komen. Wel bieden bepaalde supplementen extra voordelen qua spierontwikkeling, waardoor sporters soms toch besluiten om de pillen te slikken.

 

Praktijk

Een goed bodybuilding dieet benadrukt het belang van alle voedingsstoffen. Je mag je lichaam niet verwaarlozen en moet er dus voor zorgen dat je van alles voldoende binnenkrijgt. Desondanks dien je wel goed op te letten welke producten je precies koopt en of deze in lijn zijn met je voedingsschema.

 

Het beste resultaat bereik je uiteindelijk door alle aspecten van bodybuilding serieus te nemen. Dit betekent dat je niet alleen op het eten moet letten, maar ook aandacht hebt voor het sporten. Welke workout je doet en hoeveel rust je neemt zijn namelijk ook bepalend voor het eindresultaat.

Eindbeoordeling

Ben je van plan een bodybuilding dieet te volgen omdat je meer spieren wilt kweten? Zorg er dan voor dat je een volledig bodybuilding programma ontwikkelt. Maak een sportschema waarin je vastlegt welke oefeningen je doet en op welke dagen je rust neemt. Ontwerp daarnaast een voedingsschema voor alle dagen van de week, waarmee je een uitgebalanceerd dieet creëert dat past bij je lichaam. Om je lichaam gezond te houden, is het van groot belang dat je over de invulling van beide schema’s goed nadenkt en je vervolgens ook aan het schema houdt. Alleen dan is dit dieet succesvol!

Bodybuilding dieet, 2.7 out of 5 based on 3 ratings

Leave a Reply

Rate This Item

Skip to toolbar