Afslankpillen
User Rating:
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Afslankpillen

Voor de ongelukkigen onder ons is de strijd van het verliezen van kilo’s nooit voorbij. Marketeers maken hier dan ook dankbaar graag gebruik van. Als je voor de televisie zit komen spotjes die het gebruik van afslankmiddelen promoten erg vaak voorbij, maar ook het reclamedrukwerk staat er bol van. Na december is de slogan “Raak die kerstkilo’s kwijt en zit binnen no-time weer lekker in je vel” uitermate populair. “Zorg dat je weer bikiniproof bent voor de zomer” doet het in het voorjaar dan weer erg goed. Ook in tijdschriften. Er wordt dan een hele sectie van een blad gewijd aan ingewikkelde oefeningen die je zes weken lang kunt doen, waardoor je spiermassa toe zal nemen en daarmee ook je metabolisme omhoog zal gaan. Strak buikje gegarandeerd.

 

Er zijn ook mensen die er het liefst zo goed mogelijk uit zien met zo min mogelijk doen. Dit kan met plastische chirurgie, maar dit is erg duur. Wat is dan een goed alternatief? De luiaards onder ons kunnen hun hart ophalen bij het gebruik van afslankpillen: ze zijn er in alle soorten en maten en variëren van goedkoop tot erg prijzig, dus je kunt zelf bepalen hoeveel geld je wilt uitgeven aan jouw magische afslankproces. Het principe spreekt voor zich: een afslankpil slik je, en daarmee zou je snel kilo’s kwijtraken zonder hier al te veel moeite voor te doen. Hoe dan?

Theorie

Natuurlijk werkt iedere dieetpil weer anders, maar over het algemeen zijn er twee manieren waarop een dergelijke pil kan werken: ze kunnen ten eerste zorgen voor een verzadigd gevoel. Hiermee krijg je dus het idee dat je sneller vol zit of minder trek hebt. Ze kunnen er daarnaast ook voor zorgen dat voedingsstoffen (en dus calorieën) minder goed worden opgenomen. Verder zijn er pillen die beloven de vetverbranding te verhogen. Een handvol pillen biedt deze drie voordelen aan in één capsule.

Medische redenen

Medische redenen voor het nemen van dieetpillen zijn er niet; de intentie is van puur cosmetische aard.

Celebrities

De Amerikaanse celebrity-zussen Kim, Kourtney en Khloe Kardashian promoten dieetpillen, maar de populaire bruinharige bloedverwanten hebben ondertussen ook een flinke schadeclaim aan hun strakke broeken hangen, omdat de pillen niet het gewenste effect zouden leveren.

Schema

Veel pillen moeten voor de maaltijd met 1 of 2 glazen water worden ingenomen. Je neemt dus 3 tot 6 dieetpillen per dag. Voor je ontbijt, voor de lunch en voor het avondeten. “Wauw!” zou je denken. Maar let op: bij veel pillen wordt ook gewoon aangeraden regelmatig te bewegen en gezond te eten – dan gaat het afvalproces nóg sneller.

Recepten

Echt sprake van een recept is er dus niet, want je slikt pillen. De meest bekende pillen die het beste zouden werken zijn Alli, Acomplia en Reductil. Helaas worden deze dieetpillen over het algemeen niet aangeraden, wegens de vele bijwerkingen die ze kunnen hebben. Dit zijn onder andere obstipatie, een droge mond, minder goed kunnen slapen, hartkloppingen, een hoge bloeddruk, misselijkheid, verminderde of veranderde smaak, veel zweten, meer aambeien, hoofdpijn, tintelingen, verkoudheden, misselijkheid, grotere kans op depressies, angststoornissen, prikkelbaarheid, slaapstoornissen, geheugenverlies, duizeligheid, jeuk, huiduitslag, peesontstekingen en vaker vallen. Zeldzame bijwerkingen zijn psychoses, bloedingen, nierproblemen, leverproblemen, diarree, depressies, geheugenproblemen, impotentie, menstruatiecyclusstoornissen, haaruitval en zelfs hartritmestoornissen of zelfmoordgedachten die uiteindelijk leiden tot zelfmoordpogingen. Zou jij dit alles willen riskeren voor het verlies van één of twee kilo? Denk dus maar twee keer na voor je overweegt over te gaan op afslankpillen.

Praktijk

Het gebruik van afslankpillen is voor het grootste deel achterhaald. Het water waar je de pil mee inneemt zorgt voor het verzadigde gevoel – niet de pil zelf. Waarschijnlijk kun je dus hetzelfde resultaat verkrijgen door één of twee glazen water met een pepermuntje in te nemen. Gevalletje placebo dus. Pillen die de vetverbranding verhogen zullen nooit leiden tot een waanzinnig resultaat; om je vetverbranding te verhogen zal je simpelweg moeten sporten. Voor de meeste pillen is er simpelweg geen bewijs dat ze werken en is er jammer genoeg sprake van oplichterij. Omdat bij de meeste mensen het gewicht gewoon weer terugkomt na het stoppen van deze pillen, worden deze pillen in Nederland niet aangeraden. Het enige dat er lichter van wordt is jouw portemonnee.

Eindbeoordeling

Afvallen doe je het beste door minder te eten en meer te bewegen. Zap dus maar snel weg wanneer er weer een reclame of promotie op Tell Sell voorbij komt voor een magische pil. Snel afvallen zonder er moeite voor te doen is helaas een illusie, tenzij je toch kiest voor liposuctie.

Leave a Reply

Rate This Item

Skip to toolbar